Anique van Büseck maakt kans op Drentse Talentprijs Cultuur

Anique van Büseck.
Anique van Büseck.
Foto: Katelijne Verbruggen

Singer-songwriter Anique van Büseck uit Meppel is genomineerd voor Drentse Talentprijs Cultuur. Vorig jaar lanceerde ze haar debuutsingle ‘There With You’ en tekende ze een platencontract bij het label van Ilse DeLange.

De andere genomineerden voor de prijs zijn theaterduo Firma Frictie (bestaande uit Stella van den Sigtenhorst uit Assen en Lusanne Arts uit Hoogeveen) en projectontwikkelaar en vormgever Vera Vos uit de Wijk. Een jury kiest volgende maand een winnaar uit de drie genomineerden. De winnaar krijgt 2500 euro.

Natuurtalent

De jury is niet alleen onder de indruk van het stemgeluid van de 17-jarige Anique van Büseck, maar ook van haar manier van performen. De jury omschrijft haar als een natuurtalent. “Een landelijke doorbraak ligt aan de voeten van deze jonge zangeres”, aldus de jury.

Stichting Kunst & Cultuur reikt jaarlijks de talentprijs uit om meer aandacht te vestigen op jong cultureel talent in Drenthe. Belangrijk criterium voor de prijs is dat de kandidaten in het voorgaande jaar een opvallende prestatie hebben geleverd en de potentie moeten hebben door te groeien naar een landelijk podium. Er waren in totaal 26 aanmeldingen voor de prijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen