Drentse Fiets4Daagse start voortaan op donderdag

Foto: Marketing Drenthe

De Amslod Drentse Fiets4Daagse slaat een nieuwe weg in. De vierdaagse verhuist namelijk naar het weekend. Met ingang van dit jaar wordt het van donderdag tot en met zondag verreden.

“Het is een verandering die meer mensen de kans biedt mee te fietsen”, licht voorzitter van de Fiets4Daagse Jan Broertjes toe. Voorheen was de Drentse Fiets4Daagse altijd van dinsdag tot en met vrijdag.

Broertjes: “We zijn de oudste fietsvierdaagse van Nederland en willen met onze tijd mee. Door twee fietsdagen in het weekend te plannen, verwachten we meer mensen op de fiets te krijgen. Door de week zijn toch nog veel mensen aan het werk, ook in juli.”

Langere route

Behalve de dagen is er nog wat nieuws. Er komt een nieuwe afstand bij: de 80 kilometer. Die is toegevoegd omdat er tegenwoordig meer op e-bikes wordt gereden. Daarnaast is het mogelijk om 40 en 60 kilometer te fietsen.

Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel en Westerbork dienen als startplaats. “Al bijna zestig jaar staan in de startplaatsen grote groepen vrijwilligers klaar om de Fiets4Daagse tot een succes te maken. Zij vormen het kloppend hart van dit fantastische fietsfestijn.”

Inschrijven voor de Fiets4Daagse kan vanaf 29 maart. “Na twee coronajaren is het de hoogste tijd om massaal op de fiets te stappen en vier dagen lang te genieten van het moois dat Drenthe te bieden heeft. We zijn er aan toe”, besluit Broertjes. De 58ste editie is dit jaar van 27 tot en met 30 juli.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen