Tieners Fay, Lieke en Lora krijgen van gemeente 500 euro voor valentijnsgala voor stichting Het Vergeten Kind

De drie tieners krijgen van wethouder Jeannet Bos een cheque van 500 euro.
De drie tieners krijgen van wethouder Jeannet Bos een cheque van 500 euro.
Foto: Gemeente Meppel

Fay, Lieke en Lora, de drie tieners die op 18 februari een valentijnsgala houden voor het goede doel, zijn deze week op school verrast door wethouder Jeannet Bos. Zij gaf het drietal een cheque ter waarde van 500 euro.

“Ik vind het fantastisch dat een paar jonge meiden het initiatief neemt om zich in te zetten voor kwetsbare kinderen in de samenleving”, zei wethouder Bos tegen de meiden. Fay (10), Lieke (11) en Lora (11) van Kindcentrum Talent houden in cultureel centrum De Plataan een valentijnsgala, waarbij de opbrengst naar stichting Het Vergeten Kind gaat. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. “Valentijnsdag is een liefdesdag en alle kinderen hebben liefde nodig”, stellen de drie.

Lees ook:
Fay (10), Lieke en Lora (allebei 11) houden valentijnsgala voor Het Vergeten Kind: ‘Alle kinderen hebben liefde nodig’

“Wat een prachtig begin van een nu al geslaagde actie van deze meiden”, reageert de school op de cheque van de wethouder. Het gala is van 19.00 tot 22.00 uur. Bezoekers betalen 5 euro voor een entreekaartje en worden vervolgens getrakteerd op een avond vol activiteiten en lekkernijen. De drie krijgen ondersteuning bij het organiseren van het gala door jongerenwerker Aïda Scholing van Welzijn Mensenwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen