De provincie Drenthe gaat de sluiting in de nacht van de spoedeisende hulp van
Isala Meppel onder de aandacht brengen van de minister. Ook gaat de provincie bij hem pleiten voor een spoedige opschaling van het aantal opleidingsplaatsen voor de spoedeisende hulp.
Deze en volgende maand sluit de spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Meppel vanaf 21.00 uur. Het ziekenhuis kampt met een tekort aan arts-assistenten. "Als inwoner van Meppel zeg ik hele tijd trots: we hebben een gloednieuw ziekenhuis. Niemand neemt ons die zorg nog af. En dan blijft dat toch het geval", reageert provinciebestuurder Hans Kuipers, die woont in Meppel.
Hij zegt dat de spoedeisende hulp in Meppel juist extra zwaar is aangezet, vanwege het sluiten van de spoedeisende hulp in Hoogeveen. Die werd in 2020 gesloten. "Meppel heeft daarbij een belangrijke schakelfunctie", zegt Kuipers. "Niet alleen voor de acute zorg heeft dit directe betekenis. Ook op bijvoorbeeld ambulancevervoer. Er hangt veel meer aan vast. We hopen, net als Isala, dat dit een tijdelijke maatregelen is."
Gesprek met minister
De Provinciale Staten van Drenthe dringen Kuipers er unaniem op aan om dit bij de minister onder de aandacht te brengen. En dat doet Kuipers maar al te graag. "Wij zijn continu in gesprek met ministerie over zorg op platteland. Want er speelt veel meer dan alleen het aantal opleidingsplaatsen. Het heeft te maken met het concentratiebeleid van landelijke zorg, werkgelegenheid en bereikbaar van onze regio ten opzichte van de Randstad."
Isala kampt met tekort aan arts-assistenten en sluit ’s nachts de spoedeisende hulp