Leger des Heils viert klein feestje op oudejaarsavond vanwege 135-jarig bestaan, grote feest volgt in april

28 dec 2022, 9:17 Meppel
img 7386
Het Leger des Heils in Meppel bestaat op oudejaarsavond 135 jaar. In 1887 werd op 31 december voor de eerste keer een bijeenkomst van het Leger des Heils in Meppel gehouden.
Daarom wordt er op oudejaarsdag feestelijk uitgepakt bij het Leger des Heils, dat aan de Havenstraat zit. Die dag is de locatie van 10.00 tot 14.00 uur open. "Wilt u ons komen feliciteren, of kennismaken, of het gewoon met ons meevieren, dan bent u van harte welkom", zegt Sarien Horinga, missionair werker bij het Leger des Heils Meppel. "Er staan die dag voor iedereen oliebollen en kniepertjes klaar."
De locatie in Meppel was de vijfde locatie van het Leger des Heils in Nederland. Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Nunspeet waren net iets eerder dan in Meppel. De eerste bijeenkomst van het Leger des Heils in Nederland was op 8 mei 1887. Inmiddels is het een wereldwijde zorgorganisatie die in meer dan 132 landen duizenden mensen helpt.

Kledingwinkel en buurthuiskamer

Het Leger des Heils Meppel heeft afgelopen jaren wat verbouwingen en veranderingen gekend, maar het uitgangspunt is nog altijd hetzelfde: er willen zijn voor mensen en daarnaast ook de Bijbelse boodschap uitdragen in woord en daad. Aan de Havenstraat zijn nu een tweedehandskledingwinkel en een buurthuiskamer gevestigd.
De huiskamer is door de week open voor wie maar behoefte heeft aan een kop koffie, een praatje, wat gezelligheid. Op zondag vinden in diezelfde huiskamer de samenkomsten plaats. De winkel heeft een ruim aanbod kleding tegen betaalbare prijzen.

Jubileum

In april wordt het jubileum uitgebreid gevierd met diverse activiteiten waaronder een modeshow en buurttuinfeest.