Voormalige politiebureau gaat ruimte maken voor sociale huurwoningen

Er komen sociale huurwoningen op de plek van het politiebureau,
Er komen sociale huurwoningen op de plek van het politiebureau,
Foto: Stefan Klomp

Woningcorporatie Actium heeft het voormalige politiebureau aan de Eendrachtstraat in Meppel gekocht. Ze gaat er sociale huurwoningen bouwen.

“Bij de herontwikkeling richten we ons op het bouwen van levensloopbestendige appartementen voor bijvoorbeeld ouderen”, vertelt Rob Hoogeveen, manager vastgoed bij Actium. “Ook appartementen voor starters op de woningmarkt zijn een mogelijkheid.”

Actium denkt dat er tussen de 54 en 65 appartementen kunnen komen. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van volgend jaar er een schats klaar is.

Sloop

Het politiebureau gaat gesloopt worden. Actium wil dat op een circulaire manier doen, zodat de materialen hergebruikt kunnen worden. Het gaat om een perceel van 3369 vierkante meter.

De gemeente is blij met de plannen van Actium. “We zien graag als gemeente dat er op deze locatie woningen in de sociale huur worden ontwikkeld. Ik ben dan ook blij dat Actium het voormalige politiebureau heeft gekocht”, reageert wethouder Robin van Ulzen. “Actium is een gewaardeerde partner van ons op het gebied van sociale huurwoningen. Met de toevoeging van appartementen op deze locatie levert Actium een belangrijke bijdrage aan onze volkshuisvestelijke doelstellingen.”

Actium ziet ook nog ruimte voor appartementen voor starters.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen