Meppeler bruggen kleuren oranje voor Orange the World

De Tipbrug kleur oranje voor Orange the World.
De Tipbrug kleur oranje voor Orange the World.
Foto: Zonta Rond de Reest

De Tipbrug en de Zuiderbrug kleuren oranje. Niet zozeer voor het WK voetbal, maar voor Orange The World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

“Het is belangrijk om niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook mannen en jongens als medestanders te betrekken”, zegt Marieke Navarro, voorzitter van Zonta Rond de Reest. Dat is een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen. Zonta werkt aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld.

Elf gemeenten in Drenthe doen mee met Orange the World. De campagne loopt tot 10 december. Tijdens de actieperiode vragen de betrokken organisaties aandacht voor het thema geweld tegen vrouwen door het voeren van gesprekken, het verlichten van gebouwen en objecten in oranje, het ophangen van posters en/of het hijsen van de vlag van Orange the World.

Zonta Rond de Reest heeft in veel horecagelegenheden in Meppel posters opgehangen. “Samen hopen we geweld tegen vrouwen en meisjes aan te pakken”, aldus Navarro.

Preventie

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening.

In Nederland wordt de campagne gecoƶrdineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en CuraƧao.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen