Bouwcenter Concordia en Bork Groep tekenen overeenkomst voor circulaire bouwmaterialen

Koen Rooseboom, Arnout Vos (Bork Groep) en Robert Brand (Bouwcenter Concordia) ondertekenen de overeenkomst.
Koen Rooseboom, Arnout Vos (Bork Groep) en Robert Brand (Bouwcenter Concordia) ondertekenen de overeenkomst.
Foto: Bouwcenter Concordia

Bouwcenter Concordia heeft met Bork Groep, een bedrijf uit Stuifzand, een overeenkomst getekend op het gebied van circulair bouwmateriaal. Hiermee hopen de beide bedrijven de handel in circulair bouwmateriaal via de reguliere bouwhandel verder op gang te brengen.

Circulair betekent dat er zo min mogelijk materialen verloren gaan en dat de materialen hergebruikt worden. Bork Groep breekt onveilige of verouderde constructies af. Tijdens de sloop wordt zo veel mogelijk materiaal gewonnen voor hergebruik. Deze materialen worden vervolgens geschikt gemaakt voor hergebruik; hout wordt ontspijkerd en op maat gezaagd, materialen worden gereinigd en gesorteerd.

Gebruikte materialen naar Meppel

Met deze overeenkomst krijgt Bork Groep de mogelijkheid om de gebruikte bouwmaterialen af te zetten aan Bouwcenter Concordia, gevestigd op industrieterrein Oevers in Meppel. Bouwcenter Concordia krijgt de beschikking over circulaire bouwmaterialen om te voorzien in de behoefte in de markt. Voor de bouwer worden circulaire bouwmaterialen makkelijker toegankelijk. Bouwcenter Concordia levert onder andere circulair balkhout, planken, plaatmaterialen, dakpannen, isolatieplaten en isolatiemateriaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen