Fietsclub Grupetto haalt 1475 euro op voor stichting Leergeld

Leden van Grupetto hebben geld ingezameld voor Stichting Leergeld.
Leden van Grupetto hebben geld ingezameld voor Stichting Leergeld.
Foto: FTC Grupetto Meppel

FTC Grupetto Meppel heeft met een inzamelingsactie 1475 euro opgehaald voor stichting Leergeld. Onder de leden van de wielervereniging werd er een actie gehouden vanwege een jubileum van de club.

Vorig jaar bestond Grupetto tien jaar, maar kon dat door corona niet gevierd worden. Dat is dit weekend alsnog gebeurd. De fietsclub heeft de donaties van de leden verdubbeld. Grupetto telt 325 leden.

Leergeld

Stichting Leergeld Meppel is een onderdeel van Kindsupport Meppel en zet zich in om kinderen (tussen de 0 en 21 jaar) die om financiƫle redenen aan de zijlijn staan mee te laten doen. Zij helpt als de kosten voor school en buitenschoolse activiteiten niet of nauwelijks zijn op te brengen voor de ouders. Zo kunnen deze kinderen ook meedoen met hun leeftijdgenoten.

Omdat meer dan 80 procent van de leden uit Meppel komt, wilde Grupetto iets terug doen voor Meppel. Daarom heeft Grupetto haar leden gevraagd een donatie te doen voor Stichting Leergeld. Zondag werd de cheque daarvoor overhandigd. Tijdens de feestavond van zondag kwamen er nog extra donaties binnen, waardoor het eindbedrag nog iets hoger is uitgevallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen