Omwonenden zorgen dat gemeente nieuwe en luxere verlichting langs grachten in Meppel plaatst

Onder toeziend oog van onder meer bewoners plaatst Robin van Ulzen de eerste nieuwe lantaarnpaal.
Onder toeziend oog van onder meer bewoners plaatst Robin van Ulzen de eerste nieuwe lantaarnpaal.
Foto: Gemeente Meppel

Langs de grachten van Meppel komen nieuwe lantaarnpalen. Wethouder Robin van Ulzen heeft de eerste daarvan geplaatst, aan de Keizersgracht in Meppel.

De lantaarnpalen die er komen zijn luxer dan de gemeente Meppel in gedachte had. Bewoners langs de grachten hielden echter een geslaagde actie, en daarnaast stond ook stichting Waarborgfonds Meppel voor een bijdrage in. Daardoor kunnen er nu klassieke lantaarnpalen komen. “Omdat de nieuwe verlichting de komende decennia beeldbepalend is voor de grachten van Meppel, heeft de stichting het verzoek tot bijdrage gehonoreerd”, reageert Marnix Barelds namens de stichting.

Stichting Waarborgfonds Meppel ondersteunt initiatieven, doelen en instellingen in de gemeente van culturele, sociale en maatschappelijke aard.

Vier weken

Het vervangen van de straatverlichting gaat ongeveer vier weken in beslag nemen. De nieuwe verlichting moet bijdragen aan het karakteristieke straatbeeld van de grachten in Meppel. “Prachtig dat de nieuw te plaatsen straatverlichting zo goed past bij de authentieke uitstraling van de binnenstad”, zegt Robin van Ulzen. “Door de bijdrage van Stichting Waarborgfonds Meppel genieten bezoekers en omwonenden van onze binnenstad van vernieuwde, duurzame straatverlichting die perfect passen bij het straatbeeld in de binnenstad.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen