Scouting viert begin van het seizoen op Bleekerseiland

De scouting vierde het begin van het seizoen.
De scouting vierde het begin van het seizoen.
Foto: Bas Oosterhof

Scouting Meppel heeft afgelopen zaterdag op het Bleekerseiland haar opkomst van het seizoen gevierd. Ongeveer 75 welpen, scouts en explorers en de leiding waren aanwezig. Het is voor het eerst na zomerkampen in Zwolle, Beilen, Schildmeer en Kolding (Denemarken) dat alle jeugdleden en vrijwilligers elkaar weer zien.

Elk jaar vliegen de oudste kinderen van hun groep over naar een volgende speltak. Dat gebeurde in dit geval via het water. Tien welpen roeiden in een zeilpunter naar de land- of waterscouts. En acht scouts moesten op een zelf geknoopt vlot naar de explorers varen.

Doop van sleepboot Skua

De scouting in Meppel heeft sinds dit jaar een eigen sleepboot, de Skua. Deze sleepboot werd door Scouting Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek weggegeven, nadat zij zelf een nieuwe sleepboot hadden gebouwd. De waterscouts hebben hiervoor een plan gemaakt wat als beste uit de bus kwam. Met deze sleepboot kunnen de waterscouts er eenvoudiger op uittrekken en meer tijd besteden aan het zeilen zelf.

De Skua kwam afgelopen zomer al in actie, om de lelievletten naar het zomerkamp aan het Schildmeer bij Appingedam te slepen. Afgelopen zaterdag is de Skua echter officieel in gebruik genomen en gedoopt.

Activiteiten

Na het overvliegen en de doop van de Skua gingen de scouts aan de slag met allerlei spellen op en rond het Bleekerseiland. Zo bouwden ze bruggen naar ontwerp van Leonardo Da Vinci met alleen palen, en dus zonder hulpmiddelen als touwen. Ook streden ze in groepen in onder meer touwtrekken en bungeeroeien.

Vanaf dinsdag gaan de gewone opkomsten weer van start.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen