Eerstejaarsstudenten van Drenthe College beginnen schooljaar met Color Run

Leerlingen van Drenthe College liepen een Color Run.
Leerlingen van Drenthe College liepen een Color Run.
Foto: Drenthe College

Bij het Drenthe College zijn ze het schoolseizoen kleurrijk begonnen. Zo’n 100 eerstejaarsstudenten van de opleidingen welzijn in Meppel liepen deze week daar als introductie een Color Run om het gebouw op Ezinge.

De organisatie was in handen van docenten van Drenthe College en Meppel Actief. Zij verzorgden onder andere de warming-up. Om de mbo-studenten enthousiast te maken galmde er ‘hoofd, schouders, knie en teen’ door de speakers. Ook gingen de nodige zakjes kleurpoeder – bestaande uit maïzena – de lucht in. De studenten van de opleidingen maatschappelijke zorg, pedagogisch werk en onderwijsassistent liepen een aantal rondjes van 800 meter. In de zogenaamde ‘kleurzone’ stond hen gegarandeerd een nieuwe poederdouche te wachten.

Docenten doen ook mee

Ook docenten liepen mee. Frits Blok was een van hen. “De Color Run is vooral bedoeld om op sportieve wijze en met plezier met elkaar kennis te maken. Het event zorgt voor de eerste binding in de groep. Wandelend of hardlopend het mag allemaal.” De flesjes water en bananen na afloop zijn beschikbaar gesteld door Albert Heijn Elzinga uit Meppel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen