Meppel verandert tijdens tweede Donderdag Meppeldag in Big Mapple

Op de Stoombootkade staan allemaal Amerikaanse auto's
Op de Stoombootkade staan allemaal Amerikaanse auto's
Foto: Unsplash

Elvis Presley, hamburgers, rock & roll, Cadillacs en nog veel meer. Meppel staat morgen volledig in het teken van de Verenigde Staten tijdens de tweede Donderdag Meppeldag.

De Wheem verandert vanaf 11.00 uur tot een grote Las Vegas Wedding Chapel! Maar liefst negen vieren er de liefde. Dat gebeurt onder toeziend oog van Elvis Presley. De Nederlandse Elvis dan. Bouke Scholten, die in 2019 het tv-programma ‘Waar is Elvis’ won, trouwt en zingt de stellen toe. Ook trad hij in 2012 op tijdens de Elvis Memorial Tour in Graceland. In 2017 werd hij zelfs gevraagd op te treden in Graceland, ditmaal vanwege de 40ste sterfdag van Elvis Presley.

Behalve Elvis is er veel meer Amerikaanse muziek te horen. Zo treedt Johnny Rosenberg op met zijn Michael Bublé-tribute, met wie hij zich de Nederlandse Gypsy Cooner mag noemen. Ook blues, rock, boogiewoogie en een tributeband van ZZ Top is aanwezig.

Auto’s

Op de Stoombootkade staan echte Amerikaanse auto’s. Chevrolets, Fords, Cadillacs, Dodges en ook de fans van Harley Davidson worden er bediend. Voor de kinderen zijn er op het Slotplantsoen Amerikaanse spelletjes te doen, zoals bierpullen schuiven, lassowerpen en armworstelen.

Bekijk hier het volledige programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen