Micha Knol wint receptenwedstrijd met 'monsterlijke' pannenkoek van spinazie

08 jul 2022, 15:56 Meppel
micha knol en wethouder jeannet bos 080722 foto daan prest
Daan Prest
Micha Knol heeft de receptenwedstrijd van de gemeente Meppel gewonnen. Volgens de jury heeft hij een gezonde en 'monsterlijke' pannenkoek gemaakt.
Zijn pannenkoek is van spinazie, met tomaten als ogen en tanden van champignons. Met deze inzending wint Micha een kookworkshop voor acht personen, die wordt gegeven door de chef-kok van de Liberté. Ook ontvangt hij het kookboek met daarin zijn bedachte creatie.
Vijftien kinderen streden voor de winst in de gemeente Meppel. Wethouder Jeannet Bos reikte vandaag het kookboek uit aan de winnaar. "Micha maakt met deze pannenkoek gezond eten heel leuk", zegt de wethouder, die ook in de jury zat. "De creativiteit waarmee hij gezonde groenten heeft verwerkt in zijn recept, sprak de jury erg aan." De jury bestond verder uit de eigenaar van restaurant de Liberté en de JOGG-regisseur van Meppel.
"Geef toe, welk kind wil nu geen monsterpannenkoek eten?", vervolgt Bos. "En het is nog gezond ook. Deze pannenkoek is een aanwinst voor iedere menukaart."
monsterpannenkoek 080722 foto daan prest
De monsterpannenkoek van Micha.
Het doel van de wedstrijd is om jongeren te betrekken bij gezond eten en een lekker én gezond kindermenu op de kaart te krijgen. Samen met de Provincie Drenthe zijn per gemeente recepten verzameld. In een kookboek staan alle winnende recepten. Het boek is online te bekijken .