Kindcentrum in Nieuwveense Landen begint ouderverklaringen te verzamelen

Leerlingen op de locatie waar de school komt.
Leerlingen op de locatie waar de school komt.
Foto: Kindpunt

Het nog te bouwen kindcentrum in de Nieuwveense Landen is begonnen met het verzamelen van ouderverklaringen. Onderwijsstichtingen KindPunt als Promes zijn op zoek naar ouders die willen aangeven dat ze belangstelling hebben voor deze nieuwe onderwijs en opvangvoorziening.

Sinds 2020 is het stichten van een basisschool een stuk ingewikkelder geworden. Een nieuwe wet geeft aan dat voor het stichten van een basisschool een aantal ouders dit initiatief moeten steunen. Dat moeten de ouders doen op een moment dat de school er nog niet staat en zijzelf misschien nog niet eens in de betreffende wijk wonen. Maar voor de financiering vanuit het Rijk is het een noodzakelijke drempel die beide schoolbesturen over moeten.

Intentie

“Niemand kan natuurlijk twee of drie jaar vooruit kijken en daarom is de ouderverklaring ook niet meer dan een intentieverklaring en beslist geen inschrijving. Je geeft als ouder aan dat je het fijn vindt dat er een kindcentrum in de nieuwbouwwijk komt”, zegt Herman Langhorst, bestuurder van KindPunt.

“Stel dat je over een aantal jaren toch verhuist naar deze wijk dan is het fijn dat je een goede plek hebt voor je kind. Daarom worden ook nadrukkelijk ouders uit heel Meppel en de omliggende gemeenten gevraagd om de ouderverklaring te tekenen.”

De onderwijsvoorziening in de Nieuwveense Landen komt er. Daar heeft de gemeenteraad vorig jaar over gestemd. Maar met voldoende ouderverklaringen is de financiering van het nieuwe kindcentrum een stuk eenvoudiger. Anders moet dit via een andere school lopen. De onderwijsvoorziening krijgt de naam KindPunt Gavelanden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen