Nieuwe paintshop van Scania in Meppel is geopend

De nieuwe paintshop van Scania is in gebruik genomen.
De nieuwe paintshop van Scania is in gebruik genomen.
Foto: Scania

De nieuwe paintshop van Scania in Meppel is vandaag geopend. “Ik ben er trots op dat we de nieuwe paint shop in deze bijzondere tijden hebben kunnen realiseren”, reageert projectleider Gertjan Perdok.

De nieuwe hal van Scania is 2400 vierkante meter groot, heeft drie verdiepingen en is 15 meter hoog. De hal staat tegenover het de al bestaande fabriek van Scania aan de Industrieweg. Met een luchtbrug over de straat worden de twee fabrieken met elkaar verbonden.

“Duurzaamheid speelt een cruciale rol in de keuzes die wij hebben gemaakt voor de bouw van de nieuwe fabriek”, zegt Perdok. De fabriek is voorzien van CO2-vrije energie. Scania wil in 2030 namelijk geen gas meer verbruiken.

Grondlak

In de nieuwe fabriek worden truckonderdelen in de primer (soort grondlak) gezet. Dit gebeurt volledig geautomatiseerd in twee lakstraten met behulp van acht lakrobots. Tot dusver werden alleen de toplagen gespoten, maar in de nieuwe fabriek spuit Scania voortaan zelf ook de grondlak.

Bij Scania Production Meppel zijn momenteel 680 medewerkers werkzaam. Met de nieuwe investering zal de werkgelegenheid in Meppel verder toenemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen