Minister Ernst Kuipers opent nieuwe ziekenhuis van Isala

Minister Kuipers opent officieel het nieuwe ziekenhuis in Meppel.
Minister Kuipers opent officieel het nieuwe ziekenhuis in Meppel.
Foto: Frans Paalman

Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft gisteren het nieuwe ziekenhuis van Isala in Meppel officieel geopend. Hij heeft een speciale band met Meppel. “Ik ben geboren in Meppel en mijn vader was hier jarenlang huisarts”, zegt de minister tijdens de opening.

“Daarom vind ik het leuk om hier te zijn. Jullie hebben een prachtig ziekenhuis neergezet. Een ziekenhuis waar je trots op mag zijn. Ook omdat jullie het eerste gasloze ziekenhuis in Nederland zijn. De zorg moet eveneens een bijdrage leveren aan de energietransitie en dat doen jullie met dit duurzame ziekenhuis. Een terecht statement.”

Schaar

Zoals dat gaat bij een officiële opening, zijn er een schaar en een lint bij betrokken. “Voor een opening zijn er drie dingen nodig”, zegt transitiedirecteur Mariska de Groot. “Een lint, een schaar en een hoogwaardigheidsbekleder.”

Die schaar wordt gebracht door de medische drone, die in de toekomst tussen Isala Meppel en Isala Zwolle medische spoedtransporten gaat verzorgen. “Mijn allereerste lint als minister”, zegt Kuipers als hij het lint doorknipt.

Bouw begon in 2020

Burgemeester Richard Korteland herinnert zich nog goed de dag dat hij samen met anderen de eerste paal van het ziekenhuis de grond insloeg. “Dat was begin 2020 en in andere weersomstandigheden. Het is enorm belangrijk dat dit ziekenhuis er is. Niet alleen voor de zorg, maar ook voor de werk- en opleidingsmogelijkheden die dit biedt in de regio. Zoals de Raad van Bestuur zegt: het moet het beste streekziekenhuis van Nederland worden. Daar spreek ambitie uit.”

Lees ook:
Patiënten Isala vervoerd naar nieuwe locatie: ‘Zijn nu een ziekenhuis dat volledig in bedrijf is op een prachtige nieuwe locatie’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen