Restaurant De Bakker en de Schenker opent in april aan de Groenmarkt

Renate Vos opent in Meppel een vestiging van De Bakker en de Schenker.
Renate Vos opent in Meppel een vestiging van De Bakker en de Schenker.
Foto: Stefan Klomp

“Ik houd ervan als mensen gewoon van alles kunnen pakken. Shared dining.” Dat zegt Renate Vos, eigenaar van restaurant De Bakker en de Schenker in Assen. Half april opent het restaurant in Meppel een vestiging, aan de Groenmarkt.

“Ik ben gek van planken. Van gerechten die mensen samen kunnen delen. Een fondue of borrelplanken bijvoorbeeld.” Waar ze niet van houdt zijn verpakte koekjes bij de koffie. “Daar heb ik een hekel aan. We maken al het gebak zelf. En wat voor moeite kost hem om zelf iets kleins bij de koffie te maken? Dat is veel lekkerder.”

Vos omschrijft haar restaurant De Bakker en de Schenker zelf als een brasserie en restaurant. “We zijn vooral gericht op lunch en diner.” De zaken in Assen gaan goed. Want behalve een vestiging in Meppel, opent ze ook een vestiging in Roden. Ze hoopt in Roden de deuren deze week al te kunnen openen.

De ‘zusjes’ van De Bakker en de Schenker krijgen hetzelfde concept: dezelfde kaart als in Assen en een zelfde uitstraling. “Ik houd heel erg van hout. De houten tafelbladen keren bijvoorbeeld ook terug in Roden en Meppel.” Vos zorgt zelf voor de inrichting, de plantjes, de vaasjes en waar de tafels en stoelen komen.

Groenmarkt

Het restaurant aan de Groenmarkt komt in het nieuwbouwcomplex, naast het Klokkehuis. “Ik heb echt gekozen voor de plek”, vertelt ze over de keuze voor Meppel. “Het is een opgeknapt plein.” Vorig jaar stond het plein nog vol met auto’s – het was een parkeerplaats. Daar is maart vorig jaar verandering in gekomen. Het plein is autoluw gemaakt met de komst van de parkeergarage aan de Kromme Elleboog. Het is veranderd in een horecaplein, dat er met De Bakker en de Schenker nog een terras bijkrijgt.

“We krijgen er een megaterras bij. Over de hele breedte van het pand”, vertelt Vos trots. En de gasten van binnen kunnen zo het nieuwe plein overkijken, en mensen kunnen van buiten zo naar binnen kijken. De gevel van het pand is eigenlijk volledig van glas. “Ik heb hier in Assen al grote ramen, maar in Meppel is het bijna alleen maar glas.”

Renate Vos in haar zaak in Assen. Foto: Stefan Klomp
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen