Stichting Joods Erfgoed Meppel heeft nieuw bestuur

Foto: Google Streetview

De Stichting Joods Erfgoed Meppel heeft een nieuw bestuur. Het nieuwe bestuur bestaat uit Nico Sieffers (voorzitter), Elsbeth van der Horst (vice-voorzitter), Jordy Tuin (secretaris), Ester Wevers (penningmeester) en Jeroen Robijn (algemeen bestuurslid communicatie).

“We hebben een mooi bestuur kunnen samenstellen met gedreven mensen”, zegt voorzitter Nico Sieffers. “Afgelopen jaar hebben we al meerdere onderhoudsdagen georganiseerd, waar veel vrijwilligers uit Meppel en omstreken zich voor aangemeld hebben. Ook dit jaar willen we weer zulke dagen inplannen.”

Het bestuur gaat ook aan de slag met het aanboren van subsidies en andere bronnen van inkomsten. “Dat is nodig aangezien er redelijk wat grafstenen met schade zijn.” Ook het metaheerhuis (waarin volgens Joods gebruik de overledenen ritueel gewassen worden voordat zij begraven worden) is aan een grote opknapbeurt toe.

De stichting heeft als doel om de Joodse begraafplaats, waarvan het Nederlands Israƫlitisch Kerkgenootschap eigenaar is, samen met de gemeente Meppel te onderhouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen