Arianne Hartono wint eerste wedstrijd van kwalificatietoernooi voor Australian Open

Foto: Unsplash

Arianne Hartono uit Meppel heeft de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open gewonnen. In drie sets won ze van Talia Gibson.

Het is voor Hartono de eerste keer dat ze meedoet aan een kwalificatietoernooi voor een Grand Slam. De 25-jarige Hartono staat momenteel 187ste op de wereldranglijst. Haar tegenstander uit Australiƫ staat op de 1237ste plaats.

De eerste set verloor Hartono van de 17-jarige Gibson, die meedoet via een wildcard. Het beslissende moment in die set was de tiende game, waarin Hartono werd gebroken nadat haar backhand uit gaat. Ze verliest de set met 4-6.

Derde set veruit de sterkste

De tweede set wint Hartono vervolgens met 6-4 en in de derde set is ze veruit de sterkste. Al meteen in de eerste game breakt ze haar tegenstander. Dat doet ze vervolgens nog drie keer, waarmee ze uiteindelijk met 6-1 de set en dus de wedstrijd wint.

In de tweede ronde van het kwalificatietoernooi treft Hartono de Belgische Ysaline Bonaventure. De 25-jarige Bonaventure staat 235ste op de wereldranglijst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen