Proef van huiswerkbegeleiding in Haveltermade is verlengd tot en met maart

In de Poele kunnen basisschoolleerlingen hulp bij hun huiswerk krijgen.
In de Poele kunnen basisschoolleerlingen hulp bij hun huiswerk krijgen.
Foto: Pixabay

De pilot met huiswerkbegeleiding voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 in wijkcentrum De Poele in Haveltermade is verlengd. De Arme Kant van Meppel begon de proef samen met Stichting Present Meppel, Humanitas, Welzijn MensenWerk en Buurtgezinnen.

De pilot zou in eerste instantie tot en met kerst lopen, maar is verlengd tot en met maart. “Zo’n tien leerlingen maken er gebruik van. Dat is hartstikke mooi”, zegt Evelien Visser, coördinator van Stichting Present Meppel. “Dat is hartstikke mooi.”

De bedoeling van het project is om achterstanden die leerlingen hebben opgelopen door de coronamaatregelen, waardoor scholen moesten sluiten, weg te werken. “Het is om de kinderen een goede start te geven. Dat kleine stukje ondersteuning, kan een goede stap zijn voor de toekomst.”

Koedijkslanden

“We hebben zelfs al aanvragen gekregen vanuit Koedijkslanden of ze kunnen meedoen.” Maar dat kan nog niet. De pilot is nu nog echt alleen bedoeld voor leerlingen uit Haveltermade. “We focussen nu echt op één wijk in Meppel. Het gaat om vrijwilligerswerk. Het moet ook behapbaar blijven. Dat we dit ook doorzetten naar misschien De Koeberg is nu nog toekomstmuziek.”

In de Poele in Haveltermade krijgen de leerlingen onderwijshulp van professionals. “We zijn ook heel blij dat leerkrachten en oud-leerkrachten vrijwillig willen helpen. Het is echt de bedoeling dat ze hulp krijgen. Uitleggen. Niet dat de rekensommen voor ze worden ingevuld. Dat is best lastig om niet te gaan en daarom is het goed dat er leerkrachten bij zijn.”

Lees ook:
Basisschoolleerlingen kunnen terecht in wijkcentrum De Poele voor huiswerkbegeleiding

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen