Nieuwe voorzitter en leden van raad van toezicht voor Noorderboog benoemd

Foto: Noorderboog

Karin Runia is per 1 januari benoemd als voorzitter van de raad van toezicht voor Noorderboog. Zij volgt Annette Stekelenburg op.

“Noorderboog heeft een sterk strategisch beleidsplan met duidelijke speerpunten. Ik lever vanuit mijn rol als voorzitter daar graag een bijdrage aan, met als doel het bieden van goede zorg aan alle cliënten van Noorderboog”, zegt Karin. Haar expertise ligt op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Annette Stekelenburg stopt omdat haar termijn om in de raad van toezicht te zitten is verstreken.

Nieuwe leden

Daarnaast zijn er nieuwe leden in de raad van toezicht toegetreden, Ineke Lokker en Bas Toorenburg. Bas Toorenburg werkt als registercontroller bij een aanbieder van gespecialiseerde revalidatiezorg en speciaal onderwijs. Ineke Lokker werkt als programmamanager bij de SAZ, de vereniging van 28 regionale ziekenhuizen.

“Ik zie een grote meerwaarde in verpleegkundige expertise binnen alle niveaus van de organisatie. In mijn rol hoop ik de verbinding te leggen met de werkvloer om samen te werken aan een goede kwaliteit van zorg”, zegt Ineke Lokker.

Taken

Naast Karin Runia, Bas Toorenburg en Ineke Lokker bestaat de raad van toezicht binnen Noorderboog uit Fred van Dorp en Mark Sluiter. Samen vormen zij het orgaan dat toezicht houdt op de realisatie van de organisatiedoelstellingen, de risico’s die dat met zich mee kan brengen en de manier waarop verantwoording wordt afgelegd aan de belanghebbenden. Een andere taak is het benoemen, evalueren, ondersteunen en adviseren van de raad van bestuur.

Noorderboog heeft locaties in Diever, Meppel, Nijeveen, Ruinerwold, Staphorst, Steenwijk, Wilhelminaoord en de Wijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen