Sterk Meppel blijft Sterk Meppel en gaat niet samenwerken met BoerBurgerBeweging

Foto: Sterk Meppel

De fractie van Sterk Meppel heeft een verzoek van BoerBurgerBeweging om samen te werken afgewezen. “De fractie was snel klaar met het antwoord. Nee”, twittert de partij.

De BoerBurgerBeweging (BBB) doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingen komen te vroeg voor de partij. De partij van Caroline van der Plas kwam dit jaar met 1 zetel in de Tweede Kamer terecht.

Bondgenoot

Het bestuur van BBB heeft echter besloten om op een andere manier in te spelen op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. BBB wil bondgenootschappen sluiten met lokale partijen. Die samenwerking uit zich onder meer in het logo, waarvan ‘BBB Bondgenoot’ onderdeel van moet worden. Ook moeten de leden van de lokale partijen na de gemeenteraadsverkiezingen lid worden van BBB. En het landelijke verkiezingsprogramma van BBB moet door de lokale partij worden onderschreven. Daartegenover kunnen de fractieleden van de lokale partij een beroep doen op de faciliteiten van BBB, zoals opleidingsmogelijkheden.

Gemeentebelangen Midden-Drenthe is een van de lokale partijen die de samenwerking aan is gegaan. Ook lokale partijen in de gemeenten Aalten, Moerdijk, Someren en Wijk bij Duurstede doen mee. In Meppel komt geen samenwerking. Sterk Meppel, de enige partij in Meppel die niet verbonden is aan een landelijke partij, zegt ook een verzoek van BBB te hebben gekregen. “Wij gaan niet samenwerken en blijven ons lokaal inzetten voor Meppel en de Meppelers”, schrijft de partij op sociale media.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen