Drentse bedrijfsleven wil meer snelheid van TenneT bij uitbreiding elektriciteitsnet

Drentse bedrijven willen snellere uitbreiding van het netcapaciteit.
Drentse bedrijven willen snellere uitbreiding van het netcapaciteit.
Foto: Aangeleverde foto

Ondernemersorganisaties uit Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Noordenveld maken zich grote zorgen over de planning van energietransporteur TenneT voor de uitbreiding van de capaciteit en de modernisering van het elektriciteitsnet in Drenthe.

De uitbreiding staat, onder voorbehoud, gepland voor 2029. De gezamenlijke ondernemersorganisaties in Drenthe schrijven in een brief aan TenneT dat ze dat te lang vinden duren. Eerder werd uitgegaan van 2025-2026.

De uitbereiding van het hoofdnet is nodig omdat aan de ene kant de vraag naar elektriciteit de komende tijd fors toeneemt. Aan de andere kant omdat bedrijven hun overtallige elektriciteit van de zonnepanelen moeten kunnen terugleveren. Volgens de ondernemersorganisaties is dat nu voor die bedrijven tot zeker 2029 niet mogelijk.

De gezamenlijke ondernemersorganisaties willen nu van TenneT op korte termijn een duidelijk antwoord op de vraag wanneer het Drentse hoofdnet de benodigde grotere capaciteit heeft, om daar de plannen van de bedrijven op te kunnen afstemmen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen