Dit doet Meppel op Paarse Vrijdag

De regenboogvlag hing in de Meppeler Toren tijdens de regenboogweg.
De regenboogvlag hing in de Meppeler Toren tijdens de regenboogweg.
Foto: Stefan Klomp

De Grote Kerk is paars in het donker, verlichting in Stad & Esch is paars en leerlingen van Dingstede dragen paars. Het moge duidelijk zijn. Meppel kleurt een dagje paars.

Niet te vergeten in de rij: op verschillende plekken in de gemeente hangt de regenboogvlag. Het is vandaag namelijke Paarse Vrijdag. Dat is het iedere tweede vrijdag van december. Het is een dag georganiseerd door scholieren en studenten. Het is de actiedag van de Gender & Sexuality Alliance. Scholen in heel Nederland kleuren paars, om aandacht te vragen van voor de acceptatie seksuele- en genderdiversiteit.

De GSA-afdelingen van Dingstede en van Stad & Esch hebben het nodige georganiseerd voor de dag. Zo is er in Dingstede paarse versiering opgehangen, liggen er paars outfits klaar en zijn nagels gelakt. Bij Stad & Esch hebben de leerlingen een stand ingericht, waar ook onder meer nagellak is, maar er is ook een LessonUp voor aangemaakt, een tool om digitale en interactieve lessen in de klas te kunnen geven.

Grote Kerk

Daarnaast is op meerdere plekken in de gemeente de regenboogvlag gehesen. De vlaggen hangen onder meer in de Meppeler Toren en bij het stadhuis. Ook kleurt de Grote Kerk vanavond paars.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen