Studenten van Drenthe College doen onderzoek voor organisaties en bedrijven in de regio

Studenten met een opdrachtgever in gesprek.
Studenten met een opdrachtgever in gesprek.
Foto: Drenthe College

Tweedejaarsstudenten van de opleiding business college van het Drenthe College in Meppel doen onderzoek voor vrijwilligersorganisaties en bedrijven uit de regio.

“De studenten werken aan echte opdrachten uit de regio, dat maakt dit project extra leuk”, laat docent Lizette van Domburg weten. Drenthe College is een van de onderwijsinstellingen is die samenwerkt met het Ondernemerspunt van de Regiocampus. Bij het Ondernemerspunt gaat het over echte opdrachten van opdrachtgevers, zodat studenten zinvol bezig zijn voor de regio.

“Als eerste wordt een onderzoeksvraag met de opdrachtgever geformuleerd”, zegt Van Domburg. Ze geeft een voorbeeld, de onderzoeksvraag van Stichting Schuldhulp Meppel. Die vraag is ‘Hoe krijgt SchuldHulpMaatje meer bekendheid in de gemeente Meppel en hoe kunnen we potentiĆ«le hulpvragers in een zo vroeg mogelijk stadium bereiken’. Dan doen de studenten onderzoek en stellen ze een onderzoeksrapport met conclusie en aanbevelingen op.

Twaalf organisaties en bedrijven

In totaal is er gewerkt met twaalf vrijwilligersorganisaties en bedrijven uit de regio. Het gaat om Koel ICT, Podium Meppel, Rode Kruis, Samen Solidair, Sociaal jeugdwerk, Sportclub MSC, Stad & Esch, stichting Engelgaarde, Vriend Sport, Welzijn Mensenwerk, Winkeliersvereniging Meppel en stichting Schuldhulp Meppel.

Als de coronamaatregelen het toelaten worden de onderzoekresultaten donderdag 3 februari bij het Ondernemerspunt, onderdeel van de Regiocampus, gepresenteerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen