Revalidatiecentrum naast nieuwe ziekenhuis opgeleverd aan Noorderboog

Noorderboog heeft de sleutels gekregen van het nieuwe revalidatiecentrum.
Foto: Pedro Sluiter Foto

Het nieuwe revalidatiecentrum van Reestdal Revalidatie is gisteren opgeleverd aan zorggroep Noorderboog. De nieuwbouw heeft zo’n anderhalf jaar geduurd en kan naar verwachting in maart 2022 in gebruik genomen worden.

De bouw van het nieuwe ziekenhuis van Isala heeft nog enkele dagen vertraging opgelopen. De verwachting is dat het nieuwe ziekenhuis op 15 december wordt opgeleverd.

64 bedden

Noorderboog ontwikkelde het gebouw samen met Isala en Revalidatie Friesland. Het nieuwe revalidatiecentrum staat naast het nieuwe ziekenhuis. Het centrum voor revalidatie is 5337 vierkante meter en biedt plaats aan 64 bedden, voor geriatrische revalidatiezorg. Ook is er ruimte voor dagbehandeling en voorzieningen voor eerstelijns behandeling.

“De bouw is voorspoedig en vanuit een goede samenwerking verlopen. Het is een bijzondere tijd geweest, met alle uitdagingen die corona met zich meebracht en brengt”, zegt Jeroen Gietema, namens bouwconsortium TDE.

Nieuwe technologie

“Er is al veel gesproken over het nieuwe gebouw”, zegt Madelon Baan, manager van Reestdal Revalidatie. “Medewerkers zijn erg benieuwd naar hun nieuwe
werkplek en gaan hier binnenkort een kijkje nemen. Ze zullen verrast zijn door de frisse uitstraling en de moderne werkomgeving met nieuwe zorgtechnologie.”

Noorderboog gaat nu beginnen met de inrichting van het pand, wat rond maart 2022 af moet zijn. In deze periode wordt er door Noorderboog proefgedraaid, om in maart 2022 ook daadwerkelijk de deuren te openen.

Het nieuwe gebouw voor Noorderboog is ontworpen door Vakwerk Architecten samen met ingenieursbureau Deerns. De bouw is gedaan door bouwconsortium TDE.

Reacties

Cookieinstellingen