Militairen oefenen verkennen ter hoogte van Meppel en Hoogeveen

Tijdens de oefening wordt onder meer gebruik gemaakt van de Fennek.
Foto: Wikimedia / ArjanH

Defensie oefent van 6 tot en met 10 december onder meer bij Meppel. De oefening begint in Lochem, maar eindigt in de omgeving van Meppel en Hoogeveen.

Militairen van de eenheid Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre oefenen het verkennen van routes en objecten waaronder viaducten, bruggen, kruispunten en dergelijke. Bij duisternis worden waarnemingsposten betrokken. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze maken echter geen gebruik van (oefen)munitie.

De militaire oefening begint op 6 december in Lochem, in Gelderland. Daarna trekt de eenheid naar het noorden, waar de oefening eindigt in de omgeving van Meppel en Hoogeveen.

Er doen 22 militairen mee aan de oefening. Zij maken gebruik van tien voertuigen.In principe maken ze alleen gebruik maken van openbare wegen, paden en terreinen. Er wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein, indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden. Defensie doet er alles aan om overlast en hinder te voorkomen.

Reacties

Cookieinstellingen