Zorgstudenten van Drenthe College Meppel werken met elektronisch cliëntendossier

Pop waarmee de studenten werken.
Foto: Drenthe College

Studenten van zorgopleidingen van Drenthe College in Meppel werken met een professioneel elektronisch cliëntendossier. Het gaat om het elektronisch cliëntendossier Cliendo, dat ook door zorgprofessionals in het werkveld wordt gebruikt.

“Naar mijn weten zijn wij één van de eerste mbo-scholen, die gebruik maakt van een bestaand elektronisch cliëntendossier en daar zijn wij enorm trots op”, laat instructeur Madeleen Vos weten. Drenthe College wil hiermee het onderwijs beter aansluiten op de beroepspraktijk.

Het elektronisch cliëntendossier ondersteunt zorgprofessionals bij de zorgverlening aan cliënten. In het online systeem zijn het behandel- en begeleidingsplan en alle administratie rondom een cliënt terug te vinden.

Pop

Op een fictieve revalidatie-afdeling van Drenthe College in Meppel wordt het dossier nu gebruikt. In teamverband zijn de studenten een periode verantwoordelijk voor een cliënt – een pop in bed. De zorgstudenten in spé leren om vanuit een casus te redeneren, zorginterventies te bepalen en deze te beschrijven in het zorgplan. Ook leren ze op juiste wijze te rapporteren.

Reacties

Cookieinstellingen