Isala stopt met minder urgente zorg

Het oude Isala-ziekenhuis in Meppel.
Het oude Isala-ziekenhuis in Meppel.
Foto: Isala

Alle ziekenhuizen in Nederland stoppen met de minder urgente zorg, en dus ook Isala in Meppel en Zwolle. “Dit heeft enorm veel impact op patiënten”, zegt bestuursvoorzitter Rob Dillmann. “Wij maken ons veel zorgen over hoe het de komende weken zal gaan.”

Hij waarschuwt dat Isala nu nog niet in de fase zit dat er mogelijk voor patiënten geen klinisch of bed op de intensive care beschikbaar is. “Dat willen wij ook graag voorkomen. Want hoe ga je dat uitleggen aan je patiënten? Daar maken artsen en verpleegkundigen zich veel zorgen over. De kritieke planbare zorg, proberen wij zo veel mogelijk te doen, maar dat wij ingrepen moeten uitstellen is helaas onvermijdelijk.”

Isala kampt ook met steeds meer medewerkers die noodgedwongen thuis moeten zitten. Of omdat ze in quarantaine moeten, of vanwege ziekte. En omdat er steeds meer patiënten met corona zijn, moeten de medewerkers steeds meer doen, terwijl er minder mensen zijn. Isala heeft collega’s die niet meer bij Isala werken, gevraagd om weer mee te helpen in de zorg. “Het wordt een enorme klus de komende weken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen