Greenwheels plaatst rode deelauto bij station in Meppel

Bij het station in Meppel staat een rode Volkswagen Up!, van Greenwheels.
Bij het station in Meppel staat een rode Volkswagen Up!, van Greenwheels.
Foto: Greenwheels

Bij het P+R-terrein bij het station in Meppel is een Greenwheels-auto geplaatst. Meppel is daarmee de tweede gemeente in Drenthe waar Greenwheels actief is. De rode auto’s zijn een uitkomst voor mensen die af en toe een auto nodig hebben.

Het gaat in Meppel om een Volkswagen Up!. De deelauto staat op een vaste parkeerplaats bij het station en is te lokaliseren met behulp van de Greenwheels-app.

“Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we Nederlandse gemeenten leefbaarder te maken en willen we onze belofte ‘een auto voor iedereen’ waarmaken”, zegt directeur Andrew Berkhout. “Dit doen we door uit te breiden naar nieuwe gebieden en door Nederlanders nog meer te stimuleren mee te doen aan de deelcultuur. We werken daarnaast ook hard aan de verduurzaming van de bestaande vloot en het verlagen van de CO2-uitstoot. We verwachten dit jaar dan ook meer elektrische deelauto’s op verschillende plekken in Nederland te kunnen plaatsen. Onze ambities zijn groot en we denken daarom graag mee met de gemeente Meppel over de mobiliteit van de toekomst.”

Aanmelden

Iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden bij Greenwheels via de website of via de app. De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-chipkaart.

Meppel is de 135ste gemeente in Nederland waar een Greenwheel-auto staat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen