Rouwcafé Meppel: thema Woorden van Rouw

Rouwcafé.
Rouwcafé.
Foto: Persfoto

Meppel – Op woensdag 12 juni is er wederom een Rouwcafé in Stadscafé Oasis. Het Rouwcafé is een initiatief van Annerie Kremer Uitvaartzorg en is er voor iedereen die met rouw te maken heeft, kort of lang geleden. In een informele setting kunnen mensen ontmoet worden met wie ervaringen kunnen worden gedeeld en zijn er interessante sprekers over diverse onderwerpen.

Het thema van dit Rouwcafé is Woorden van Rouw. Gea Schabbink is ritueel- en woorddienstbegeleider bij uitvaarten. Zij kent als geen ander de kracht van woorden. “Het onvoorstelbare is gebeurd, maar de wereld blijft draaien, het leven gaat gewoon door en met iedere stap die je zet raak je verder verwijderd van je lief. Dus wat anders kan je doen dan blijven zitten, niet bewegen en hopen dat je wakker wordt. Rouw is universeel en kent vele stadia, van onmacht naar verdriet, van woede naar berusting, van pijn naar gelatenheid en dat dan allemaal door elkaar……of tegelijk”.

Het Rouwcafé is bij Stadscafé Oasis, Kerkplein 15 in Meppel. Vanaf 19.30 uur is de inloop en om 20.00 uur begint de bijeenkomst. De toegang is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk, maar mag via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen