Mengen en Schudden tijdens Shakefestival in Diever

Shakefestival Diever.
Shakefestival Diever.
Foto: Marinus Vroom

Diever – Het Shakefestival is vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni alweer aan de derde editie toe en dat zal men weten ook. Het bijzondere format van theater, muziek en een gezellig, gratis toegankelijke, centraal (horeca) plein met foodtrucks aan de Bosweg is niet zomaar te verpakken in één woord daarom is het thema dit jaar ook: Mengen en Schudden.

Ook dit jaar staan er weer verrassende theatervoorstellingen en acts te wachten om getoond te worden aan een breed publiek. Net als op vrijdag zullen er tuinen verspreid over Diever omgetoverd zijn tot theater. In totaal zullen er zes Theatervoorstellingen gehouden worden. Op het festivalplein zal jong muzikaal talent en straatartiesten te bewonderen zijn. Het slot ligt weer in handen van de Vinyl DJ en kan een zeer di(e)vers weekend van theater, muziek, entertainment en gezelligheid afgesloten worden.

Muzikale talenten

Vrijdagavond 31 mei zijn diverse theaterlabs verdeeld over verschillende plaatsen in Diever. Op het centrale festivalplein zal jong muzikaal talent en een Vinyl DJ een podium krijgen. Jong talent Marieke won in 2019 de Kunstbende Drenthe en was te zien op het Hullabaloo Festival, waar ze optrad naast artiesten als Danny Vera en Kygo. Ze heeft al meerdere keren opgetreden op Eurosonic. Meppelse Anique heeft na een Instagram post een contract verdient bij het label van Ilse de Lange. De rake eigen nummers en haar performance maken haar tot een artieste die je gezien moet hebben. De veelzijdige Jolien, onder de hoede van Karin Bloemen, heeft samen met de Rotterdamse band The Kik in Ahoy gestaan, tijdens hun grootschalige ‘The Kik zingt Boudewijn de Groot Tour’.

Shakefestival Diever.

Rising star

Opkomende bekendheid Leon Moorman zal zowel op vrijdag als zaterdag een optreden verzorgen. De 34 jarige ‘koning van de D-POP’ uit Barger-Compascuum is met zijn Drentse teksten op bekende nummers een ware hit op social media aan het worden. De vierkoppige band Proper heeft in korte tijd gewerkt aan nieuwe muziek en een samenwerking opgestart met Dino Cazares van Fear Factory. Optredens van afgelopen jaar bereikten een hoogtepunt door te spelen als hoofdact in Paradiso. Nederpop band Hiigo uit Zwolle treden zaterdag 1 juni op en timmeren met hun laatste singel ‘Tankstation’ flink aan de weg. Nog niet zo lang geleden te zien op NPO 2.

Zaterdagmiddag 1 juni zijn er o.a. diverse theaterworkshops verzorgd door Roestvrij theater voor kinderen. Aansluitend is zal hetgeen geleerd is in de praktijk op het centrale podium uitgevoerd gaan worden. Living statues, theatrale en muzikale optredens.

Kaarten kopen is alleen nodig voor de Theatervoorstellingen die verspreid over Diever plaats zullen vinden. Dat kan nu al op www.shakefestival.nl
Het centrale festivalplein met een mooie line up, entertainment, eten en drinken aan de Bosweg is zowel op vrijdag als op zaterdag gratis toegankelijk.

(Foto: Marinus Vroom)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen