Rikkert Zuiderveld, Ton Peters en Heeren Oud-Zuid in Theaterschuur Linde

Rikkert Zuiderveld.
Rikkert Zuiderveld.
Foto:

Linde De lichtvoetige poëzie staat zondag 28 april centraal in de theaterschuur Linde met de optredens van twee uitmuntende lightverse dichters: Rikkert Zuiderveld en Ton Peters. En voor het muzikale plezier zullen de  drie ras-muzikanten van Heeren Oud-Zuid zorgen.

Velen kennen Rikkert  van het legendarische duo Elly en Rikkert. Maar hij is niet alleen bekend vanwege zijn liedjes en muziek. Rikkert is ook een van de beste lightverse-dichters van ons land. In die hoedanigheid is hij geregeld te horen op radio en tv. Op dit moment is hij zelfs Nederlands kampioen Lightverse. Die titel won hij op het festival Lichtvoetig VII (najaar 2023) in Emmen.

Ton Peters

Als er iemand bekend staat bij de Nederlandse lightverse liefhebbers om zijn knappe, humorvolle gedichten, dan is het wel Ton Peters! Dichter en redacteur van het Drents Letterkundig Tijdschrift Roet. Onvermoeibaar strijder voor de literatuur in Noord-Nederland in het Nederlands en de streektaal. Deze middag staat zijn kat centraal in zijn gedichten.

Heeren Oud-Zuid

Deze muzikanten uit Assen zijn thuis in veel genres: fado, pop, blues, chanson. In het Nederlands en het Drents. Muziek die soms ontroert, soms een milde glimlach op het gezicht tovert. Ze brengen teksten van Drentse schrijvers en henzelf. De Heeren: Luc Oostra (zang/gitaar), Jan Kuipers (piano) en Cor Többen (elektrische gitaar).

Aanvang: 14.30 uur, Inloop vanaf 14.00 uur. Entree: € 15,- incl. koffie/thee met cake

Reserveren: [email protected] of telefonisch 0523-234001

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen