Landelijk veiling van bijenartikelen in Ruinen-

Van alles wordt geveild op de Bijenboelavond.
Van alles wordt geveild op de Bijenboelavond.
Foto:

Ruinen – De Bijenhoudervereniging Ruinen en Omstreken houdt komende vrijdag voor de 45ste keer de jaarlijkse bijenboelavond in Zaal Kuik in Ruinen. Onder leiding van ervaren veilingmeesters worden de goederen aan de man gebracht.

De veiling trekt elk jaar een volle zaal met bezoekers uit heel Nederland terwijl velen er een uitstapje van maken. De bijenboelavond wordt al een lange reeks van jaren georganiseerd door de imkersvereniging en is de enige landelijke veiling van bijenspullen in Nederland. De avond trekt elk jaar altijd een afgeladen zaal met bezoekers uit geheel Noord- en Midden-Nederland. Alle goederen gaan met een kwinkslag vlot van de hand. Bovenal is de avond een avond waarop de hele noordelijke bijenwereld bij elkaar komt en waar gezelligheid de boventoon voert. Dit jaar zetten wij deze traditie weer voort met een uitgebreid assortiment van allerlei materialen die met het houden van bijen te maken hebben.

Het bijzondere van de veiling is dat de inbrengers geen opslag over het gekocht materiaal hoeven te betalen, biedprijs is koopprijs. De veiling wordt gehouden in Zaal Kuik aan de Brink in Ruinen en begint om 20.00 uur precies, de zaal is open van 18.30 uur om de spullen te kunnen bekijken, op de avond voor de veiling worden de goederen ingenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen