Berlage Saxophone Quartet geeft concert in Koloniekerkje

Het BSQ speelt in het Koloniekerkje.
Het BSQ speelt in het Koloniekerkje.
Foto:

Wilhelminaoord – Het Berlage Saxophone Quartet is zondag 31 maart te gast in het koloniekerkje. Het BSQ wordt gezien als pleitbezorger van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten die deze discipline een sterke positie geeft in de wereld van de klassieke muziek.

Wat opvalt is de unieke combinatie van muzikale diepgang en verfijning, gecombineerd met een aansprekende presentatie waarin andere disciplines de muzikale boodschap versterken. Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon). Peter Vigh is tevens arrangeur en componist van het kwartet, van wiens kwaliteiten dankbaar en veelvuldig gebruik wordt gemaakt.

Zij spelen de concertante versie van het programma “Heimwee”: Niets is menselijker dan het verlangen naar het verloren thuisland. In dit project draait alles om het grote heimwee, zoals de Rus Alexander Glazunov dat voelde toen hij in Parijs zijn grandioze saxofoonkwartet schreef. Zoals componist Aftab Darvishi, die gevoelens heeft voor haar geboorteland Iran, dat ze verliet om in Nederland te studeren.

Aanvang 15:00, kaarten € 22.50 (jonger dan 12 jaar gratis na aanmelding), via www.kolonieconcerten.nl of aan de kassa. Adres: Koningin Wilhelminalaan 53, 8384GG Wilhelminaoord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen