Wandeling in het Holtingerveld op 21 maart

Holtingerveld.
Holtingerveld.
Foto:

Havelte – Tourist Info Holtingerveld houdt donderdagmiddag 21 maart de Natuurrijke IJs- en Oorlogwandeling. Deze ongeveer twee uur durende en 4 kilometer lange wandeltocht, onder leiding van een ervaren gids en met start om 13.30 uur, begint met een kop koffie en OER-Drents krentenbrood.

De wandeling staat vooral in het teken van drie geschiedenislijnen: het ontstaan van dit gebied als gevolg van de ijstijden, de eerste bewoning met de hunebedden en grafheuvels én de Tweede Wereldoorlog. Wandelaars maken  kennis met de overblijfselen van het toenmalige Duitse vliegveld. Daarnaast is er de nodige aandacht voor de natuur met haar weidse heidevelden. Heerlijk struinen door de ontluikende, maar nog natte natuur. Om helemaal het goede lentegevoel te krijgen bezoeken de deelnemers ter afsluiting de grote Holtinger Schaapskudde met de honderden, deze maand geboren, lammetjes. Het is een tocht  met steeds verrassende verhalen over de geschiedenis van dit unieke stukje Drenthe. Een heerlijke, sportieve activiteit voor jong én oud.

Aanmelden is verplicht en kan via [email protected] of tijdens kantooruren bij de TIP Holtingerveld, van Helomaweg 18, Havelte. (telefoonnummer: 0521 341222).

Kijk voor meer informatie en verdere datums van deze wandeling op www.zuidwestdrenthe.nl/evenementen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen