Wijker Kunst verzorgt  ‘Concert Varié’ op 6 april in kerk van IJhorst

Kerk IJhorst
Kerk IJhorst
Foto:

IJhorst/de Wijk – De koren van Wijker Kunst verzorgen zaterdagavond 6 april een concert in de hen zo vertrouwde concert-kerk te IJhorst. Ditmaal is er voor gekozen een zeer gevarieerd programma te brengen, waarbij niet alleen het vrouwen- mannen- en gemengd koor optreden.

In overleg met en op voorspraak van de muziekcommissie, waarvan uiteraard dirigent Mannes Hofsink deel uitmaakt, zal Tjako van Schie de koren begeleiden op de vleugel, terwijl er tevens weer eens een solist medewerking zal verlenen. Componist/pianist Tjako van Schie, in 1961 geboren in Coevorden, maar tegenwoordig wonend en werkend vanuit Wilhelminaoord, wordt ook wel een muzikale duizendpoot genoemd, die, aldus Tjako zelf, al veel gekke dingen heeft gedaan.

Als solist zal de uit Groningen afkomstige  tenor Martin Herz zijn opwachting maken. Martin is 34 jaar en begon al in zijn 4e  levensjaar met het meezingen  van liedjes, bijvoorbeeld tijdens de kerstdienst. Hij haalde het enthousiasme uit het natuurgetrouw imiteren van geluiden. Martin verwoordt zijn enthousiasme als volgt: ‘Zonder het gebruik van mijn stem, zou mijn leven me moeilijk vallen en voelt mijn identiteit niet compleet.’

Flexibiliteit gevraagd

Al sinds 5 jaar zingt Martin als tenor met een flexibel bereik, onder andere bij het vocaal ensemble The Gents. Deze flexibiliteit zal zowel van Martin als van de zangers van Wijker Kunst gevraagd worden bij de diverse nummers waaraan naast de begeleiding van Tjako, ook Martin als solist zijn bijdrage zal leveren. Tussen de zangnummers van de koren zullen Tjako en Martin ook samen optreden, terwijl Tjako  daarnaast op de vleugel  een bijdrage aan het programma zal leveren.

Keuze zangnummers

Het ‘Varié’ in de aankondiging van het concert wordt behalve in de diversiteit van de optredens ook gevonden in de keuze van de zangnummers. Hierbij is bijvoorbeeld naast het ‘Halleluja’ van Leonard Cohen en ‘Bridge Over Troubled Water’ van Simon en Garfunkel ook het nummer ‘Als de liefde maar blijft winnen’ van Daniël Lohues in het programma opgenomen. Dit nummer wordt in het Drents dialect gezongen, hetgeen binnen het koor op zich al voor leuke discussies zorgde, want wat is nu eigenlijk echt Dreints? Samenvattend kan gesteld worden dat Mannes Hofsink als muzikaal leider van Wijker Kunst een programma heeft samengesteld waarin voldoende elementen aanwezig zijn om het Concert Varié te laten slagen.
Vanaf 19.00 zijn de bezoekers welkom in de kerk, waarna om 19.30 het concert zal beginnen. Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen via de leden en verder ’s avonds bij de entree.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen