Kindermiddag ‘Ontmoet Bas de Das’ bij de Wheem

De das.
De das.
Foto: Landschap Overijssel

Oud Avereest – Landschap Overijssel houdt woensdag 27 maart bij Bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug de kindermiddag ‘Ontmoet Bas de Das’. Dassengids Dorien komt speciaal langs om de kinderen van alles te vertellen over de das.

Wat eet een das en waar slaapt hij eigenlijk? Kun je hem in het bos ook tegenkomen? Alle vragen worden deze middag beantwoord. Het begint om 14.30 uur en om 16.30 uur kunnen de kinderen weer worden gehaald. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Schattig uitziend dier

De das is een schattig uitziend dier dat in burchten leeft en zich vrijwel niet laat zien staat deze middag centraal. Hij behoort tot de familie van de marterachtigen. Een alleseter die zich hier het meest thuis voelt. Maar wat eet een das zoal op een dag, hoe leven ze en hoe zien ze er precies uit? Vind je ze bijvoorbeeld ook rondom de Wheem? Allemaal vragen die we samen met onze dassengids Dorien gaan beantwoorden of onderzoeken.

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal en ligt tegenover de oude Reestkerk in Oud Avereest, aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl.

Aanmelden noodzakelijk

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken. De bijdrage voor deze kinderactiviteit is € 3,- per kind, dat is inclusief een bekertje drinken.

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen