Beleef BLINK en ontdek jouw talent  tijdens Open Dag in de Plataan 

BLINK!
BLINK!
Foto: Wout Nooitgedagt

Meppel – BLINK Kunstcollectief  houdt zaterdag 9 maart tussen 11.00 en 15.30 uur in De Plataan in Meppel een open dag in een nieuw jasje: Beleef BLINK! Binnenlopen, ontdekken, ervaren, meedoen. Dat is het motto van deze dag.

Er wordt gemusiceerd, gezongen, gedanst, gefotografeerd en geschilderd. Mensen van alle leeftijden zijn welkom om te ervaren wat kunst voor hen kan doen. Tussen 11.00 en 12.00 en tussen 13.30 en 14.30 uur is er de gelegenheid om rond te kijken, vragen te stellen, uit te proberen en te oefenen voor een informele presentatie die aansluitend (om 12.15 en 14.45 uur) plaatsvindt. Leerlingen en docenten van BLINK vormen orkest, koor en dansgroep en nemen aspirant kunstenaars bij de hand. Wie een instrument uitprobeert mag meteen ervaren hoe het is om in een orkest te spelen. Wie zingt doet mee in het koor met live band. Wie dans heeft geprobeerd kan meteen met meer ervaren dansers de planken op en wie liever met de handen werkt fotografeert z’n eerste reportage of werkt mee aan zijn of haar allereerste expositie. Bij BLINK kan het allemaal.

Workshoprondes

Natuurlijk zijn belangstellenden ook welkom om te komen kijken en luisteren, uit te proberen zonder op te treden, beide workshoprondes meedoen of een van beide kiezen. De dag is voor en door leerlingen van alle leeftijden en niveaus en is helemaal gratis. Inschrijven is niet verplicht maar wie vragen heeft kan contact opnemen met BLINK.

Tijdschema
11:00 -12.00 inloop/info/workshops
12:15 – 13.00 presentatie met band/orkest/dansgroep/expositie
– pauze –
13:30 – 14.30 inloop/info/workshops
14:45 – 15.30 presentatie met band/orkest/dansgroep/expositie

BLINK Kunstcollectief

Zo’n 35 kunstvakdocenten die werkzaam waren voor Scala hebben, na beëindiging van het kunstencentrum, de handen ineen geslagen om het kunst- en cultuuraanbod in de regio overeind te houden. De oprichting van BLINK Kunstcollectief was al snel een feit. In De Meenthe in Steenwijk, in de Plataan in Meppel en in de vele dorpskernen van Steenwijkerland en Westerveld geven de kunstvakdocenten lessen en cursussen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ook de vele muziekverenigingen in het werkgebied blijven hun lessen toevertrouwen aan docenten van BLINK.
Kinderen jongeren en volwassenen ontdekken hun talent, delen het plezier van kunst maken samen en krijgen de kans om uit te blinken.

De kunstvakdocenten van BLINK hebben elk hun eigen lespraktijk, maar door samen te werken ontstaat er een rijk aanbod. Op de website vind je alle mogelijkheden muziekinstrumenten waar je les in kunt krijgen, de beeldende- en theatercursussen en vele soorten dansles op verschillende locaties.

www.blinkkunstcollectief.nl

Foto: Wout Nooitgedagt

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen