Inwoners met weinig inkomens kunnen gratis zelftest krijgen in Meppel

Foto: Pixabay

Inwoners van de gemeente Meppel met weinig inkomen kunnen een gratis zelftest krijgen. Die stelt de gemeente Meppel beschikbaar.

De zelftesten zijn op te halen bij de receptie van het stadhuis of bij activeringscentrum De MensA aan de Witte de Withstraat 2a. Om een zelftest af te halen bij De MensA moet een afspraak gemaakt worden. Dat kan via 06 – 46857134. Een zelftest bij de receptie van het stadhuis kan afgehaald worden tijdens de openingstijden van het stadhuis.

De Rijksoverheid adviseert een zelftest te doen bij (milde) klachten of wanneer iemand bezoek ontvangt of naar het werk gaat. De kosten voor een test variëren tussen de 2 en 10 euro. “Bedragen die niet iedereen zich kan veroorloven”, aldus wethouder Henk ten Hulscher. “Zeker niet als je weet dat zich regelmatig situaties voordoen waarin het verstandig is om je te laten testen. Ik ben blij dat we inwoners met weinig inkomen hierin tegemoet kunnen komen.”

Bij het afhalen van de test wordt niet gevraagd om inkomensgegevens of andere documentatie. Wel moet je klachtenvrij zij.

Ook ministerie komt met zelftesten

Ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt gratis mondkapjes en zelftesten beschikbaar aan inwoners met lage inkomens via gemeenten, in het kader van het armoedebeleid. De verwachting is dat deze in januari 2022 geleverd kunnen worden. Vooruitlopend daarop heeft Meppel nu zelftesten gekocht die vanaf vandaag afgehaald kunnen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen