Filmpje: Avondopenstelling en prijsvraag Museum De Wemme vallen in de smaak

Zuidwolde – Na een eerste geslaagde avondopening van Museum De Wemme in Zuidwolde maken de vrijwilligers zich alweer op voor een tweede: op dinsdag 12 oktober staan de deuren tussen 18.30 en 20.30 uur weer gratis open voor bezoekers.

De bijna dertig bezoekers die afgelopen maandag naar De Wemme kwamen om de expositie 75 Jaar Vrijheid én de handkarren te bekijken, hadden zichtbaar ook nog een andere reden om te komen: ze probeerden fanatiek de prijsvraag op te lossen. Die is voor een deel via de speciale promotiefilmpjes op te lossen, maar voor het belangrijkste deel via een bezoekje aan het museum aan de Tonckensstraat. De plaatselijke middenstand heeft voor een hoop mooie prijzen gezorgd.

Improviseren

Op die eerste avond waren aardig wat mensen die nog nooit in De Wemme waren geweest, maar ook bekende gezichten. Het was volgens de vrijwilligers een geanimeerde drukte. De meeste bezoekers kwamen al vlak na half zeven, zodat de mensen van De Wemme even moesten improviseren.

„Ook de koffieruimte zat wat later op de avond eindelijk weer eens vol. De laatste bezoekers vertrokken pas tegen negen uur. Het geroezemoes daar was heerlijk om te horen, met Swiebertje er nog tussendoor, omdat er ook mensen met hun koffie in de ‘bioscoop’ gingen zitten”, laat en vrijwilliger tevreden weten.

Reacties