Flinke stijging in aantal woninginbraken afgelopen half jaar: ruim 600 procent

Foto: Independer

In de gemeente Meppel is in de eerste helft van dit jaar 61 ingebroken in een woning. Dat is een stijging van meer 662 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In totaal werden er vorig jaar door de politie 26 woningdiefstallen geregistreerd. In maart van dit jaar werd dit aantal al gehaald. Ook zijn er nu al meer woninginbraken in de gemeente Meppel dan in 2020, toen er 53 woninginbraken waren.

De meeste woninginbraken zijn dit jaar gemeld in de Koedijkslanden. Daar zijn tot en met juni 21 woninginbraken gemeld door de politie. Ook in het centrum is het al vaak raak dit jaar. Daar is 16 keer ingebroken, vooral in de Koninginnebuurt – waar onder meer het Wilhelminapark, het Beatrixplantsoen en De Kraton onder vallen. In de Oosterboer zijn tot nu toe 14 woningdiefstallen door de politie gemeld.

Stijging van aantal misdrijven

De politie heeft in januari tot en met juni van dit jaar in de gemeente Meppel 620 misdrijven geregistreerd. Dat is een stijging van 29 procent vergeleken met dezelfde maanden vorig jaar. Vorig jaar registreerde de politie 1009 misdrijven in Meppel.

Behalve woninginbraken, is het ook het aantal inbraken bij winkels gestegen. Ook dat is na de eerste zes maanden van 2022 al meer dan in heel 2021. Waar er vorig jaar 35 winkeldiefstallen werden gemeld, gaat het om een meer: 36.

Het aantal mishandelingen laat ook een grote groei zien. In januari tot en met juni registreerde de politie 45 mishandelingen in de gemeente. Dat is 1 mishandeling meer dan in heel 2021.

Minder fraude

Waar diefstallen en mishandelingen toenemen, neemt de fraude juist af. Tot dusver gaat het om 88 meldingen van fraude in Meppel. Dat is een daling van 32 procent in dezelfde periode van vorig jaar, en een daling van 13 procent vergeleken met juli tot en met december vorig jaar. Ook cybercrime neemt af, met 40 procent vergeleken met de eerste helft van 2021.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen