Ophaalservice van Damesmode Dekker in Zuidwolde blijft populair

Henk Dekker haalt zijn klanten gewoon op.
Henk Dekker haalt zijn klanten gewoon op.
Foto: Foto Artizzl Media / Peter Nefkens

Het is in de wijde omgeving zo langzamerhand bekend dat Henk Dekker van de bekende damesmodezaak uit Zuidwolde zijn oudere klanten graag ophaalt voor een bezoekje aan de winkel. “Ik vind dat mooi om te doen en voor die mensen is dat ook weer een leuk uitje”, zegt Dekker daarover. “En ze zijn echt niet verplicht om wat te kopen.”

Om als taxi te fungeren gebruikt hij zijn eigen zakelijke auto, maar bij grotere aantallen huurt hij een busje bij garagebedrijf Wemmenhove. “We werken daarin al jaren samen en dat gaat prima”, merkt Dekker op. De ritjes leveren hem veel energie op en hij krijgt er ook veel voor terug. “Ik heb laatst een vrouw uit IJhorst opgehaald die alleen woont en geen rijbewijs heeft. ‘Henk, het was gezellig hè’, zei ze na afloop. Daar doe je het toch voor. Dat sommige mensen het gevoel hebben dat ze iets moeten kopen, snap ik wel. Ik zeg ze dan dat vier gevulde koeken ook goed zijn.”

Een grote bus vol

Hij haalt de dames uit Coevorden, Oosterhesselen, Beilen, Noord-Sleen, Nijeveen, Meppel, Ommen en de Wijk, ondanks dat daar ook een gerespecteerd modehuis gevestigd is. “Volgende week rij ik naar Reestoord in Meppel en neem ik een paar dames mee naar Zuidwolde. Mijn contactpersoon uit Oosterhesselen vertrouwde me toe dat ze wel een grote bus vol kon regelen. Dat is mooi, maar we kunnen niet 45 dames in een keer in de winkel ontvangen. Acht per keer is wel het maximum.”

Vierde generatie

Service staat met hoofdletters geschreven bij het damesmodehuis, waar zijn dochter Rianne en vrouw Hester de scepter zwaaien. Al meerdere generaties, want Rianne is de vierde generatie en neemt te zijner tijd de zaak over. Die service betreft ook de ophaalservice, waar voor de gasten in de zaak desnoods een rollator of rolstoel aanwezig is.

Henk Dekker zegt er met nadruk bij dat ze niet naar locaties gaan met een grote hoeveelheid kleding. “Je weet nooit wat je precies mee moet nemen en bovendien missen we die kleding dan in de winkel. Als we de mensen naar onze zaak toe halen, hebben ze bovendien een uitje met koffie, thee en wat lekkers. Het is ook een sociaal gebeuren.”

Info: www.damesmodedekker.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen