Thom Bonder wint Bartje 200, Meppeler Gerben Mos derde

De eerste drie van Bartje 200 2024.
De eerste drie van Bartje 200 2024.
Foto: Martin Schuttert

Assen/Meppel – Na winst in 2018 en 2019 en een tweede plaats in 2022 stond Gerben Mos uit Meppel zaterdag weer op het podium van de Bartje 200 marathon in het Drentse Ees. Winnaar van deze zware editie werd Thom Bonder, voor Luca de Vries.

De regen in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd had het parcours loodzwaar gemaakt en de kopgroep was halverwege de wedstrijd dan ook al uitgedund tot zes man. Voor het sterkste duo, Thom Bonder en Bas Luca de Vries, ging het nog niet snel genoeg en na het Balloërveld gingen ze samen op avontuur met kort daarachter Mos in de achtervolging. Goed samenwerkend bouwden ze hun voorsprong uit tot ook de Vries bij Gieten Bonder moest laten gaan. Bonder breidde zijn voorsprong steeds verder uit en passeerde na 200 kilometer als eerste de finish op het Landal Park in Ees gevolgd door de Vries en Mos.

“Ik zat vanaf het begin niet echt lekker in de wedstrijd en heb eigenlijk de hele race afgezien. Blijkbaar was ik niet de enige want de kopgroep dunde snel uit door de slecht berijdbare ondergrond. Toen Bas Luca versnelde en Thom meeging kon ik helaas net niet meer aanpikken en daardoor heb ik ruim tachtig kilometer alleen moeten rijden. Vanaf Zuidlaren hadden we ook nog eens een stevig tegenwind dus ik had graag nog even met ze meegereden. Al met al ben ik zeker tevreden met mijn derde plaats na een week waarin ik me niet topfit voelde.”, aldus Mos.

(Foto: Martin Schuttert)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen