Jeugdteam Meppeler Meppers strandt in groepsfase van Nederlands kampioenschap

Het jeugdteam van de Meppeler Meppers deed mee aan het NK.
Het jeugdteam van de Meppeler Meppers deed mee aan het NK.
Foto: Meppeler Meppers / Stefan Lindhout

Het jeugdteam van de Meppeler Meppers onder de 17 jaar is dit weekend niet door de groepsfase van het Nederlands kampioenschap voor competitieteams gekomen.

Het team, bestaande uit Eva Schuten, Mike Vos, Nienke van Gasteren, Niek Jonker en Ramon Doppenberg, kwalificeerde zich voor het NK als beste team van Noord-Nederland. In totaal plaatsten zes teams zich voor dit Nederlandse kampioenschap, dat plaatsvindt in Wijk bij Duurstede.

“Ze zijn alle vijf boven zichzelf uitgestegen”, kijkt begeleider Berry Schuten terug op het weekend. “Het was even wennen voor ze. Het niveau ligt er echt wat hoger. Jammer, ze hadden heel graag naar de finales gewild.”

Kansen

Het NK bestaat uit een groepsfase van twee groepen van drie teams, waarna de eerste twee teams zich kwalificeren voor de finaleronde. In de eerste wedstrijd komt het Meppeler team dichtbij de overwinning. Tegen Good Luck uit Belfeld (bij Venlo) wordt het 2-3. Ramon wint zijn enkelpartij en Nienke en Eva winnen de dubbel. “Achteraf gezien waren er kansen.” Zo maken Mike en Eva er in de gemengd dubbel nog een spannende driesetter van.

Tegen Almere BV begint de ploeg voortvarend. Ramon en Nienke winnen hun mix, maar na drie verliespartijen is duidelijk dat ook tegen Almere verloren gaat worden. Ramon en Mike geven nog alles om de eer te redden in de laatste wedstrijd op het NK. De eerste set verliezen ze met ruime cijfers: 21-9. Ze herpakken zich knap en winnen de tweede set, maar de beslissende derde set is met 21-18 toch voor Almere.

Een wedstrijd op het NK bestaat uit vijf wedstrijd: een jongens- en meidenenkel, een jongens- en meidendubbel en een gemengde dubbel. Almere gaat er uiteindelijk met de titel vandoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen