Deze zomer extra toezicht bij zwemplassen en in de natuur

Deze zomer gaat Natuurmonumenten extra toezien bij zwemplassen.
Deze zomer gaat Natuurmonumenten extra toezien bij zwemplassen.
Foto: Rene Koster

Deze zomer gaat Natuurmonumenten samen met een aantal andere organisaties deze zomer regelmatig handhaven bij zwemplassen in Drenthe en in de natuur. Zoals zwemplas Tussenboerslanden in Nijeveen.

“Als je in de natuur op bezoek komt ben je van harte welkom, maar respecteer wel de regels die daar gelden”, zegt boswachter Tineke Bouwmeester namens Natuurmonumenten. Tijdens warme dagen wordt het drukker in en rond de Drentse zwemwateren en in de natuur. Toezichthouders houden geregeld deze zomer een oogje in het zeil.

Maar het gebeurt nog te vaak dat een buitengewoon opsporingsambtenaar een bekeuring moet geven aan bezoekers, omdat ze zich niet aan de regels houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om een kampvuur, illegaal vissen, geluidsoverlast, of fout parkeren waardoor hulpdiensten oponthoud ondervinden

Voorkomen

Daarom gaan de provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Sportvisserij Oost – Nederland, Sportvisserij Groningen Drenthe, Stichting het Drentse Landschap en de milieupolitie deze zomer regelmatig handhavingsacties houden. Bouwmeester: “Nog beter is om te voorkomen dat er actie wordt ondernomen, dus doe de hond aan de lijn, hou rekening met andere bezoekers, neem je afval weer mee naar huis en let op de veiligheid van jezelf en anderen.”

Foto: Rene Koster

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen