MTB Streetraces in Ruinen, Nijeveen en Ruinerwold

Vorig jaar vond het NK Streetrace in Ruinen plaats.
Vorig jaar vond het NK Streetrace in Ruinen plaats.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Nijeveen/Ruinen – Het succes van de MTB Streetraces in de regio gaat dit jaar gewoon verder. In de maand juni staan er wedstrijden gepland in onder meer Ruinen, Ruinerwold en Nijeveen. De Wijk volgt op 28 augustus.

In hartje Ruinen vindt donderdag 6 juni de traditionele MTB Streetrace plaats. Vanaf 18.00 uur wordt in verschillende categorieën gestreden om de prijzen. Er wordt een ronde uitgezet van ongeveer anderhalve kilometer met daarin de nodige uitdagingen.

Deelnemen kan bij voorinschrijving, wat goedkoper is dan op de dag zelf bij café Brinkzicht (Hees). Vanaf 17.15 uur zijn de straten rond de Brink afgesloten voor het verkeer, om 18.00 uur start de jeugd van 8, 9 en 10 jaar, gevolgd door 11 en 12 jaar en 13 en 14 jaar (18.30 uur).

Om 19.00 uur kunnen alle andere deelnemers het parcours verkennen, om 19.15 uur starten de nieuwelingen en junioren, samen met de heren met een licentie. Dan is er nog de Funklasse, voor deelnemers van 19 jaar en ouder, die tegelijk start met de dameswedstrijd om 20.30 uur.

Andere races

Op maandag 17 juni is de Streetrace onderdeel van de Nijeveense Feestweek. Daar wordt een parcours rond de Dorpsstraat uitgezet en is geen inschrijving ter plekke mogelijk. Op maandag 24 juni vindt ook en MTB Streetrace plaats in Ruinerwold. Daar is dorpshuis De Buddingehof het centrale startpunt. Daar is alleen sprake van online inschrijving.

Alle races maken onderdeel uit van de MTB Streetrace Competitie Noordoost-Nederland. Die van Staphorst is al achter de rug, verder staan Norg, Oldebroek en De Wijk op de rol.

Info: https://www.wtcruinen.nl/mtb-streetrace/ en www.mtbstreetracecompetitie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen