Verdriet en verslagenheid bij FC Meppel

Bij FC Meppel is met verdriet en verslagenheid gereageerd op het overlijden van Freddie Strijker. Hij bezweek vanmorgen aan zijn verwondingen na een verkeersongeluk in het Friese Sondel. Het bestuur schrijft op de website van FC Meppel dat ‘het ongeluk dat Freddie overkomen is ongelooflijk en onbegrijpelijk is’.

De club plaatst op haar website een ‘In memoriam’. Hieronder is deze volledig te lezen.

Ongelofelijk en onbegrijpelijk, het ongeluk dat Freddie is overkomen. Tijdens een rondje fietsen met fietsvrienden, nog net even voor het voetbalseizoen begint. FC Meppel zijn sociale omgeving en fietsen zijn passie. Freddie zat bijna dagelijks op de fiets.

Freddie stond bekend als een energieke clubman, op wie altijd een beroep kon worden gedaan. Hij speelde als kleine dribbelaar in de FC Meppel-jeugd en vervolgens in de senioren. Later sloot hij aan bij de clubhuiscommissie op de manier zoals velen hem kennen: achter de tap van ons clubhuis. Op zijn donderdag stond hij achter de tap en op zaterdagen als het eerste een thuiswedstrijd speelde. Freddie was dé man op die momenten, altijd een praatje en altijd de Nederlandstalige plaatjes. Tientallen cd’s kocht hij speciaal voor het clubhuis en iedereen mocht het horen. Hij genoot van zijn diensten.

Freddie kon met iedereen opschieten, had altijd wel een opmerking of praatje beschikbaar. Als lid van de klussenploeg, maar ook de periode daarvoor, was hij onze onderhoudsschilder. Hij had liever geen hulp, want iemand anders zou het misschien niet zo secuur doen. Hij schilderde liever alleen en met de radio aan. Nederlandstalig uiteraard.

Freddie was erg betrokken bij FC Meppel. Hij was herkenbaar en geliefd bij de vereniging waar hij zoveel jaren lid is geweest. De verslagenheid is daarom groot. Ons medeleven gaat uit naar de familie en geliefden van Freddie. Wij wensen iedereen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Bron: FC Meppel

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen