Laatste onthulling gedenkstenen in Meppel

De laatst 40 stolpersteine worden onthuld.
De laatst 40 stolpersteine worden onthuld.
Foto: Pixabay

Meppel – De laatste 40 gedenkstenen worden woensdagmiddag 26 juni in Meppel onthuld. Deze komen te liggen op de locaties waar Joodse oorlogsslachtoffers tot in de Tweede Wereldoorlog woonachtig waren. De Stichting Gedenkstenen Meppel heeft hiermee het doel om de herinnering aan hen levend te houden.

Belangstellenden zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom bij het gebouw ‘De Samenstroom’ van de Protestantse Gemeente Meppel. Het adres hiervan is Groenmarktstraat 2. Vanuit daar zal de route per bus afgelegd worden. Tijdens de onthulling van de stenen dragen diverse nabestaanden een in memoriam voor vermoorde familieleden voor. Daarnaast spreekt rabbijn Shmuel Spiero bij het adres Reestplantsoen 5 het kaddiesj uit. Aangezien er tijdens de middag bussen ingezet worden, is aanmelding vooraf noodzakelijk. Opgeven kan via [email protected]

Aangezien de Stichting het project graag met de Meppelers op een speciale manier wil afsluiten, is er na de route om 16.00 uur in De Samenstroom een cultureel en muzikaal programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen